Arvustus nr 3

03/21/2008 19:09

 

Aidi Vallik
,,Kuidas elad, Ann?’’
Kirjastus Tänapäev 2001

,,Kuidas elad, Ann?’’ on Aidi Valliku teos. Aidi Vallik on sündinud mais 1971. aastal.
Ann on tüdruk, kes õpib hästi, vihkab valetamist, hoolib sõpradest ja solvub kergesti. Ta on heledapäine ja sõbralik. Tema parimad sõbrad on klassiõed Kätlin ja Reena.
Ta õppis hästi päevani, kui ta keldrist oma ema nooruspõlve päeviku leidis, sest siis hakkas kõik allamäge minema. Ta hinded muutusid halvemaks, ta lahkus kodust, ei käinud koolis, hakkas suitsetama ning isegi pruukis alkoholi.
Mis siis päevikus nii jubedat oli? Nimelt see, mida Ann ei oleks iial emast arvanud. Teada saanud, kuidas ema ise temavanuselt elas, see info tekitas probleeme, seetõttu Ann kodust lahkuski.
Ta suundus nimelt sõpradega kodust kaugele suvilasse. Suvila asus Võsul. Ta võttis endaga kaasa riideid, raha ja natuke süüa. Natukest söögipoolist ei jätkunud muidugi kauaks, seetõttu tuligi poes käima hakata. Peaaegu igal õhtul toimusid majas joomingud ja valitses korralagedus. Ann emaga ühendust ei võtnud, kuna oli ema peale tohutult solvunud, isegi vihane. Ema ei teadnud algul, kus Ann olla võiks
Suvilasse tuli vanem poiss nimega Villem. Villem oli tegelikult Anni ema sõber. Seetõttu teadis nüüd ema, kus Ann on. Villem käis suvilas Anni eest hoolitsemas. Muidugi ema käsul. Suvilas juhtus mitu seika. Sauna põleng, sõbra uppumine, joomapeod jpm. Lõpuks sai Annil kõigest kõrini ja ta tahtis koju. Ann ja ta ema kohtusidki ning tüdruk oli õnnelik, et sai kõik emale ära räägitud.
Mulle raamat meeldis, siiamaani üks minu lemmikutest. Raamat on eriline oma sisu pooles ja kisub kohe lugema. Kirjeldatud on teismelise tüdruku elu, mis mõnelegi just sellepärast huvi pakub.


Autor: Kelli Kivimaa
7.a, Tartu Forseliuse Gümnaasium
BlueBubble13@hot.ee

Juhendaja: Margit Ninn


 

© 2008 All rights reserved.

Create a free websiteWebnode