Arvustus nr 29

04/17/2009 23:19
Ilkka Remes "Piraadid"

Kirjastus Balti Raamat

 

Lugesin raamatut "Piraadid" mis oli minu jaoks üsna huvitav. Raamat räägib 13-aastasest poisist Aarost, kes satub kaaperdatud laevale. Ta tahab sealt iga hinnaga välja saada ning selleks on ta võimeline võtma palju riske.

Aaro leidis oma sõbra Nikoga laeva sadama juurest põõsast ühe "Ocean Emerald" reisija, kelle nimi oli Juliette du Pont, dokumendid. Aaro arvas, et kui ta viib talle need laevale isiklikult tagasi, saab ta võib-olla mingi preemia selle eest. Juliette`ga laeval kokku saades pani Juliette Aaro enda kajutisse käeraudadega kinni. Aaro oli aru saanud, et sattus kaaperdatud laevale.

Laeval oli kokku neli terroristi: Delacroix, Emilio, Max Lownie Junior ja Juliette du Pont. Plaan oli väga läbi mõeldud. Delacroix läks kapteni kabiini ja teatas, et laev on kaaperdatud ja vaid siis jätavad nad reisijad ellu, kui kõik tehakse nii nagu nad soovivad. Kapten pidas seda algul naljaks, aga kui terrorist oli väitnud, et laev on täis semtexi lõhkeainet ja kahel neist on lõhkamispuldid, sai kapten olukorrast aru. Laeva turvaülem "Thomson" kahtlustas ühte laeva töötajatest olevat terrorist. Ta jälitas teda laevas, kuna ta tahtis olla kindel. Kaaperdad ajasid kõik laeval olevad reisijad ühte ruumi kokku, sest nad soovisid reisijate kõiki väärisesemeid, sularaha ja krediitkaarte.

Aaro lasti kajutist lahti, kuna enam polnud kaaperdajatel teda vaja kinni hoida. Ta hakkas mõtlema, kuidas siit laevalt pääseda. Poiss soovis rääkida Delacroix`ga, kuid asjata, ta saadeti sealt kohe minema. Aaro võttis ühe reisija mobiili ning üritas sellega teha terroristidest pilte. Ta viskas mobiili kanistrisse koos taskulambiga ja viskas need merele, et tema isa, kes töötab politseis, mobiili piltidega kätte saaks.

Laevalt evakueeriti kõik reisijad, millele järgnes laeva õhkulaskmine. Terroristid põgenesid koos kahe pantvangiga, üks neist Aaro. Lennukiga põgeneti Alpide poole. Seal hüljati lennuk ja hüpati välja langevarjudega .

Aaro isa Antti muretses väga oma lapse pärast. Neile teatati laeva vette kukkumisest Vaiksesse ookeani. Nad said aru terroristide lahkumiselt lennukist mõnes Alpi orus ning saatsid kohe patrullid Alpidesse.

Aaro toodi terroristide peakorterisse. Ta kuulis, kuidas Delacroix väitis Juliette`ile Aaro siin kinni hoidmist vaid homse õhtuni. Poiss hakkas kohe kongist väljapääsu otsima, mille ta leidis. Aaro kuulis pealt terroristide rääkimist saagi jagamisest, kuid asjata, sest Max Lownie Junior oli neid reetnud. Aaro hüppas aknast sisse ning lõi Maxil relva käest.

Mulle ei meeldinud raamatu lõpp, mis oli liiga positiivne. Aaro pääses kaaperdajate käest ja nad vahistati. Alati ei võida ju head .

Kokkuvõttes oli see hea raamat soovitan lugeda kui teile meeldivad seikluserohked raamatud.

 

Jaanus Raudsepp

8a klass

Tartu Forseliuse Gümnaasium

õpetaja : Margit Ninn

© 2008 All rights reserved.

Make a free websiteWebnode