Arvustus nr 42

04/17/2009 23:48

 

  Kaur Kender ja Rain Lõhmus „Raha”

2002

 

 Tahad teenida miljonit? Siin on midagi just Sinule!

 Tuntud machokirjaniku Kaur Kenderi ja investeerimisguru Rain Lõhmuse ühistöös 2002. aastal valminud „Raha“ on suurepärane teos, mõistmaks investeerimise ja panganduse põhimõtteid. Raamat väidab, et järgides neid lihtsaks seletatud keerulisi protsesse, on rikastumine sama paratamatu kui vananemine. Selleks, et kindlustada tulevik nii endale kui järglastele, ei pea sa omama miljoneid stardikapitali, vaid piisab ka üpris väikestest summadest ja järjepidevusest. Investeerides järjepidevalt tulevikku, on sul kunagi võimalik teoks teha oma ammused unistused, ja seda mitte erilise töö ja vaevaga. Raamat on saanud tunnustust ka tuntud Eesti ärimeestelt, nagu näiteks Hans H. Luik, Endel Siff ja Jüri Mõis.

 Teose köitvaim pool on just nimelt lihtsus. Lihtsus, seletamaks keerulisi finantsmõisteid ja -ideid. Kuigi raamat on kirjutatud enne käesolevat majanduskriisi, ei tähenda see, et need põhimõtted ja lihtsad kalkulatsioonid, mis kehtisid mõned aastad tagasi, ei kehtiks nüüdki. Just see raamat võibki olla tee miljonäriks ja kui mitte nii kaugele, siis elujärje parandamiseks kindlasti. Kas on mõtet oodata Bingoloto võitu või on targem midagi reaalselt teha selle heaks, et just sina võiksid olla tulevane villa omanik Marabellal või sõita ringi Ferrariga mööda Miamit? Võtme rikastumiseks annab see raamat kindlasti, lugejal on aga vaja uks avada ise, sest juhtumeid, kus inimesed saavad miljonärideks ilma midagi tegemata, kutsutakse kas imedeks või õnneks. Start sinu tulevastele investeeringutele on täpselt ära seletatud, haara aga sarvist, et mitte kümne aasta pärast mõelda – kus ma küll siis olin, kui mu naabrimees oma raha mitmekordistamist alustas.

 Köitev ja kärsituks tegev teos, mis on kirjutatud autorite poolt, kes kuuluvad oma ala parimate hulka. Sellest järeldatuna julgen öelda, et neid vihjeid ja plaane, mis seal rikastumiseks toodud, võib südamerahus järgida ja hea tulemus on garanteeritud. Raamatut võiks lugeda igaüks, kes oma heast majanduslikust tulevikust hoolib. Teole järgneb tagajärg. Kui käituda nii, nagu kõnealune raamat Sind õpetab, peaks tagajärg olema rohkemat kui rahuldav. Vaja on vaid veidike algkapitali, püsivust ja pisut analüüsimisvõimet, et täide viia oma unelmad.

 

Märt Leiman,

Ülenurme Gümnaasium

10.b klass

Õp Piret Rannast

© 2008 All rights reserved.

Create a website for freeWebnode